Jubileum Ria Ariaans

Ria Ariaans 40 jaar muzikant bij muziekgezelschap Edelweisz.


Tijdens ons traditionele jaarconcert huldigen we ook altijd onze jubilarissen. Dit jaar is Ria Ariaans veertig jaar muzikant bij Edelweisz. Ria staat niet graag in de schijnwerpers. Daarom wordt op haar verzoek geen aandacht aan deze mijlpaal besteed in het bijzijn van een groot publiek. Ria is tijdens onze studiedag in het zonnetje gezet en een vermelding op deze plek mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Door haar muzikale opa en de liefde voor blaasmuziek van haar vader is Ria begonnen met muziek maken. Ria bespeelt al vanaf het begin van haar muzikale carrière bugel. Ria koos voor dit instrument omdat ze niet
wist wat een bugel was en het wel interessant vond klinken. Tot Ria haar rijbewijs haalde, zorgen haar vader en oom voor een carpoolsysteem zodat ze iedere keer op en neer naar Berg en Dal gereden werd. Tegenwoordig woont Ria “om de hoek”.

Naast het maken van muziek is Ria al lange tijd muziekcommissielid en een zeer nauwkeurige muziekbibliothecaris. Of, zoals ze zichzelf noemt, biebmuts. Ria heeft wel een regel: vrijdagavond is ook voor haar repetitieavond, dus heeft iemand dan muziek nodig? Dan is ie te laat.

Ria, bedankt voor jouw inzet bij ons muziekgezelschap en van harte gefeliciteerd met jouw 40-jarig jubileum! Nog vele muzikale jaren toegewenst.